Activitat 16. Exercici en grup.

1. Wikipedia

Primer de tot, de caire més internacional, he cercat a la Vikipèdia Segona Guerra Mundial en català, castellà i anglès.

http://ca.wikipedia.org/wiki/Segona_Guerra_Mundial (CATALÀ)

http://es.wikipedia.org/wiki/Segunda_Guerra_Mundial (CASTELLÀ)

http://en.wikipedia.org/wiki/World_War_II (ANGLÈS)

Normalment quan es tracta d’un tema internacional, en anglès es troba més informació que en castellà i en català. Tot i que la informació de la Wikipedia en castellà és bastant completa ja que és una llengua oficial. La que pateix més diferències és el català que és la menys complerta de totes i la que té menys informació.

D’altra banda, una notícia més nacional és la independència de Catalunya.

http://ca.wikipedia.org/wiki/Independentisme_catal%C3%A0 (CATALÀ)

http://es.wikipedia.org/wiki/Independentismo_catal%C3%A1n (CASTELLÀ)

http://en.wikipedia.org/wiki/Catalan_independence (ANGLÈS)

En aquest cas, per sorpresa meva, les tres llengües estan bastant completes. És un tema de caire nacional però aparentment, és interessant arreu del món. Evidentment, però, el català és més complert que les altres llengües.

  1. Quins espectadors anat al cinema a Espanya en els tres darrers anys disponibles?

EXPLICACIÓCaptura de pantalla 2015-05-04 a las 13.50.04

Hem utilitzat la base de dades del INE. En les diferents categories hem trobat cinematografia. Dins hem trobat un estudi sobre la activitat de les sales de projecció per indicador i període. I hem seleccionat els valors 2011, 2012 i 2013 i espectadores de peliculas españolas y peliculas extranjeras.

7.Quin percentatge de persones llegeixen premsa a internet i en paper?

ESPANYA

Captura de pantalla 2015-05-04 a las 13.59.37

CATALUNYA

Captura de pantalla 2015-05-04 a las 13.59.26

EXPLICACIÓ

Hem utilitzat la base de dades del INE. En les diferents categories hem trobat mitjans de comunicació. Dins hem trobat un estudi sobre les persones que llegeixen premsa o publicacions periòdiques almenys una vegada al mes per CCAA, format i tipus. I hem seleccionat els valors: papel y internet i Espanya i Catalunya respectivament.

DIFERÈNCIES

A l’hora de comparar els resultats obtinguts fent la recerca a nivell de tot l’estat espanyol i a nivell català, ens hem adonat que les estadístiques són bastant similars, només trobem lleugeres variacions, tot i que destaca el fet que a la totalitat  d’Espanya es llegeixen més revistes periòdiques i a Catalunya hi predominen la premsa d’informació general. Pel que fa a l`ús d’internet, està sorpenentment més estés a nivell estatal que no a  nivell de Catalunya.

Deja un comentario