Activitat 0. Clara Bayés i Mònica Sensat

Inline images 1
Què és?

–         És una plataforma on els usuaris poden trobar, filtrar i compartir imatges i vídeos que han trobat a la xarxa amb l’objectiu d’unir persones d’arreu del món que tinguin els mateixos interessos que nosaltres. –         Inicis –         Pinterest es va llançar al mercat al 2009 i fou creat per Paul SciarraEvan Sharp Ben Silverman. Va començar sent una beta privada i els propietaris no sabien ben bé quin seria el seu futur fins que, una mica més tard del 2010, els fundadors van decidir transformar-la en beta oberta amb sistema d’invitació, sistema que encara és vigent en l’actualitat. D’aquesta manera, Pinterest ja es podia incloure dins del grup de les xarxes socials. El 16 d’agost del 2011 ja era una de les 50 millors webs segons la revista Time Magazine i al mes següent el tràfic Pinterest superava el de LinkedIn, YouTube o Google. Al març del 2012, Pinterest ja tenia un flux de consumidors tan elevat que es va convertir en la tercera xarxa mundial més important dels EUA, només per darrere de Facebook i Twitter. –         Com funciona? –         Per entrar dins del món Pinterest, necessitem la invitació d’una persona que ja estigui registrada o tenir un compte a Facebook o Twitter. Pinterest és un taulell d’anuncis on cadascú penja el que troba divertit / interessant / graciós. El mateix nom ho diu: pin+interest (enganxa els teus interessos). Aquests cartells s’ordenen per gèneres que s’anomenen pinboards. Cada anunci o cartell s’anomena pin. Hi ha la possibilitat de fer follow all a altres usuaris per a veure tot el seu contingut o només follow per seguir un bloc en concret, fer re-pin, que seria com fer un retuit, enviar-ho a un amic o fer like, però a allò que li faci like no apareixerà al seu taulell, sinó que apareixerà al llistat de likes. Per últim, es poden crear pinboards compartits, és a dir que el portin més d’una persona.

Clara Bayés

 

dropbox-logo-100257961-orig

Dropbox és un servei d’allotjament de fitxers multiplataforma en el núvol, operat per la companyia Dropbox. El servei permet als usuaris emmagatzemar i sincronitzar arxius en línia i entre ordinadors i compartir arxius i carpetes amb altres usuaris. N’existeixen versions gratuïtes i de pagament, cadascuna de les quals amb opcions variades.

Dropbox compta amb més de 300 milions d’usuari i té presència en 175 països. La companyia va rebre capital llavor de Y Combinator i de Sequoia capital. Des del dia 18 d’abril de 2011, Dropbox anuncia que està disponible en espanyol, a més d’alemany, japonès i francès. El client de Dropbox permet els usuaris deixar qualsevol arxiu en una carpeta designada. Aquest arxiu és sincronitzat en el núvol i en tots els altres ordinadors del client de Dropbox. Els arxius dins la carpeta de Dropbox poden llavors ser compartits amb altres usuaris de Dropbox o ser accedits des de la pàgina web de Dropbox. Així mateix, els usuaris poden gravar arxius manualment per mitjà d’un navegador web.

POSITIU: És molt útil per nosaltres com a estudiants. És fàcil de fer servir i de compartir fitxers amb tothom.

NEGATIU: L’espai d’emmagatzematge és molt reduït i en molts casos, és insuficient.

 

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s