A01. Mònica Sensat i Clara Bayés.


Activitat del dia 9/02/2015

GESTIÓ DE LA INFORMACIÓ

 1. Posa un exemple de permanència de la tradició oral en l’actualitat i justifica la teva elecció

Creiem que un bon exemple de tradició oral en l’actualitat podria ser el refranyer popular, que es manté present en la societat gràcies al boca-orella, o els contes infantils, les llegendes, els rumors, les històries de por, els trucs a la cuina o els acudits que s’han mantingut en la societat gràcies als avis, que ho han explicat als pares i els pares que ho han explicat als fills que, quan toqui, també explicaran als seus fills i així successivament perquè mai no es perdi aquest coneixement no escrit enlloc.

 1. A partir de l’Informe: “Sociedad de la Información España 2014” de Telefónica. vídeo clicant aquí
  • Posa un titular al vídeo de l’informe, tria dues dades de les que apareixen i les comentes, donant la teva opinió.

Un bon titular pel vídeo seria: “El futur tecnològic és el present que ens envolta”.

Primer de tot dir que ens han sorprès moltes dades del vídeo, ja que el tema és molt contemporani i mai ens havíem parat a pensar en les estadístiques. Dit això, una dada que ens ha sorprès molt és que Espanya tingui el percentatge més elevat en el nombre de Smartphones de tota la Unió Europea. Ja sabíem que el percentatge a Espanya era alt però no sabíem que superaríem a tota la Unió Europea i amb certa diferència ja que per exemple, hi ha una diferència d’un 14% entre Espanya i França/Alemanya.

Una segona dada que ens ha impactat ha sigut l’augment d’un 85% en la compra de medicaments per Internet. Sabíem que la compra online havia pujat molt, és més barata en moltes ocasions i molt còmoda. Ara bé, no sabíem que la gent comprava medicaments amb aquest mitjà, això és realment revolucionari i pot suposar un canvi en el món farmacèutic.

 1. Analitza el vídeo Information/R/Evolution. vídeo clicant aquí
  • Identifica tots els serveis i productes que puguis i fes una descripció bàsica de cadascú. Exemple: Wikipedia és…
 • El Microsoft Word és un processador de textos que inclou un corrector ortogràfic, un diccionari de sinònims i antònims i la possibilitat de treballar amb diverses tipografies.
 • Google és un cercador o un motor de recerca.
 • Wikipedia és una enciclopèdia lliure i en xarxa composta per articles escrits col·lectivament per usuaris de tot el món.
 • Yahoo és el servei global d’internet més essencial per a consumidors i negocis.
 • Blooger és un servei de la xarxa que serveix per a crear i publicar un bloc fàcilment.
 • Youtube és una plataforma en la qual els seus usuaris poden publicar o visualitzar vídeos de divers contingut.
 • E-mail (o gmail) és el servei de missatgeria instantània o correu electrònic proporcionat per Google de manera gratuïta.
 • Diigo és un sistema de gestió d’informació personal basat en el concepte núvol, que inclou marcadors web, blocs de notes, arxius d’imatges i documents així com la selecció de documents destacats.
  • Posa un titular a aquest vídeo i fes un comentari o valoració personal.

Un titular alternatiu a aquest vídeo podria ser We are bigger than we think we are (Som més grans del que ens pensem). Crec que s’adequa al contingut del vídeo perquè cada cop, entre tots nosaltres, i al vídeo queda palès, estem fent que la societat creixi exageradament de pressa. Podem fer un munt de coses la majoria de les quals no ens som ni conscients. Som capaços de donar-li una visió diferent a la informació que rebem. Sabem pensar d’una altra manera. I això és el que ens fa obrir noves portes cap al futur.

Mònica Sensat i Clara Bayés


Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s